Концерт спектакъл в навечерието на Националния празник  28 февруари 2022,

...
Концерт спектакъл в навечерието на Националния празник  28 февруари 2022,
Коментари Харесай

С България в сърцето в навечерието на Националния празник

Концерт театър в навечерието на Националния празник 

28 февруари 2022, 19.00, Държавна опера Варна

В навечерието на Националния празник на България, на 28.02.2022 година екип на Държавна опера Варна сервира концерт театър с произведения от Д. Христов, П. Владигеров, Д. Ненов, Ф. Кутев, Т. Попов, М. Големинов, Г. Костов, А. Йосифов и други български композитори, които влизат в прочувствен разговор със стихове от български поети и писатели. Участват Ирина Жекова – сопран, Михаела Берова – мецосопран, Пламен Райков – тенор, Пламен Георгиев – артист, Стефан Бояджиев – пиано, Руслан Павлов – пиано и Радостин Златинов – кларинет. В този специфичен концерт те ще вложат силата на българското светоусещане и своите размишления за свободата.  
„ Защо му е на един народ независимост, в случай че не с цел да разгърне духовния си капацитет.

В противоположен случай от свободата няма необикновен смисъл. Нашите предшественици са извоювали българската независимост, тъй като са усетили, че е назрял историческият миг да покажем идентичността си като народ и да заявим пред другите нации, че сме дали и занапред има какво да дадем на останалия свят. Нашият концерт е в памет на великите българи, отдали живота си за свободата на майка България “, споделя пианистът и диригент Стефан Бояджиев. 

„ Песните, които сме подбрали, извират от душата на българските композитори и в благозвучие с прелестните текстове на нашите поети, карат сърцата ни да затрептят и да съпреживяват величието на българската лирика и музика “, добавя сопраното Ирина Жекова.

За пианиста Руслан Павлов концертът, умислен като „ синтез на креативните тъкани слово и музика, носи концепцията за единство и възрождение “. Възрожденски звучи и апелът на артиста Пламен Георгиев: „ Ако сте не запомнили какво е България - елате, чуйте и вижте, може и да се просълзите “. „ В навечерието на Трети март бъдете с нас и с България в сърцата! “, добавя поканата за концерта мецосопраното Михаела Берова, а тенорът Пламен Райков обобщава артистичните планове на екипа с елементарното и ясно обръщение „ Да живее България! “
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР